Esta Prima Homepage Beschikbaarheid Menu
Lees de Esta Prima website in het Nederlands
Check nu de beschikbaarheid!
Jaar: Periode:
 

Costa Brava


 
Esta Ojo Azul
Deze in 2012 opgeleverde
luxe villa is nu te huur
 
Esta Ojo AzulEstaOjoAzul

 
Esta Premium      
Esta PremiumEstapremium      
       
 
 
 
   


De schitterend blauwe Middellandse Zee

Pals in de Costa BravaDaar waar de imposante Pyreneeën eindigen, begint de Costa Brava (Spaans voor ruige kust) In deze prachtige omgeving grenzen de prachtige groene pijnbossen aan de schitterend blauwe Middellandse Zee. Hier treft u dorpje aan waar de tijd heeft stilgestaan en nog resten te vinden zijn van de oude Grieken en Romeinen. In Portiligat maakt u kennis met de nalatenschap van Salvador Dali, dankzij het museum dat zich nu bevindt in zijn ouderlijk huis. In oude stad Empuries treft u een van de eerste Grieks-Romeinse nederzettingen aan van het Iberisch Schiereiland.

Langs de kustlijn treft u vele kleine strandjes, grotten, inhammen en idyllische plekjes aan waar u zeer aangenaam kunt vertoeven. L'Escala, L'Estartit, Calella de Palafrugell, Palamós, Platja d'Aro, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guixols en Tossa de Mar zijn plaatsjes waar u in plaats van rust het bruisende toeristenleven kunt vinden. Zoekt u meer de kalmte, dan kunnen we u de middeleeuwse vestingstadjes Pals , Monells en Perattallada aanbevelen waar de tijd echt heeft stilgestaan. De hoofdstad van deze regio is Girona. In deze stad treft u moderne winkelcentra aan, maar ook middeleeuwse straatjes en uiteraard de beroemde joodse wijk, met zijn prachtige synagoge.

De inwoners van Catalonie staan bekend om hun gastronomische kwaliteiten: in alle restaurantjes kunt u naar hartelust genieten van de plaatselijke specialiteiten, zoals de heerlijke visgerechten en ook de verrassend smakelijke wijnen. Ook de wilde paddestoelen en de wildgerechten zijn het vermelden waard.

De meest in het oog sprekende stad van Catalonie is zonder twijfel haar hoofdstad: Barcelona, alwaar de bezienswaardigheden niet te tellen zijn. De Rambla, Sagrada Familia, stadion van de FC Barcelona en het immense El Corte Ingles warenhuis op de Place de la Catalunia zijn slechts enkele aansprekende voorbeelden.....

Wie belastingvrije inkopen wil doen, rijdt in krap twee uurtjes naar het belastingvrije ministaatje Andorra en slaat daar zijn slag.

 
 
   

Golf
Uit & Eten
Zon
Zee
Waar ligt de Costa Brava op de kaart van Europa